De 5 mooiste tempels van China

China heeft prachtige tempels die zeker de moeite van een bezoek waard zijn wanneer je in het land bent. Er zijn relatief kleine tempels, maar ook tempels van een zeer groot formaat, waardoor je een plattegrond van de tempel nodig hebt om je weg te kunnen vinden. Dit zijn de 5 mooiste tempels van China

 

  1. Shaolin Monk

Bovenop een berg is de unieke Shaolin Monk tempel, ofwel de Shaolintempel, te vinden. Verreweg de meeste tempels in China hebben monniken die zingen of bidden, maar de monniken van deze tempel doen aan kungfu. Dat is weer eens iets anders! De stenen pagodes staan bijzonder dicht op elkaar in een grote hoeveelheid, waardoor deze tempel in China zeer indrukwekkend is.

  1. Lama Tempel in Beijing

De Lama Tempel in Beijing wordt ook wel de Yonghetempel genoemd. De tempel doet ook dienst als klooster in het Tibetaanse Boeddhisme. Het is vooral dit klooster dat de aandacht trekt, vooral omdat er bijzondere kunstwerken te vinden zijn. Daarnaast is het gebouw ook bewonderenswaardig, met een combinatie van de Tibetaanse en Han-Chinese stijl.

 

  1. Man Mo Temple Hong Kong

De Man Mo Temple in Hong Kong is al bijzonder oud. Het bouwwerk werd namelijk al in het jaar 1847 gebouwd. De tempel hoort bij een complex waarbij ook de bouwwerken Kung Sor en Lit Shing Kung horen. Het bouwwerk werd gemaakt om de hemels goden te vereren en is nog altijd een echte rustplek in alle drukte van de stad.

  1. De Puningtempel

In Chengde is de Puningtempel te vinden, een boeddhistische tempel die werd gebouwd om de overwinning van de Chinese keizer op de Mongolen te vieren. Dit gebeurde in het jaar 1755. De hoge tempel is zeer decoratief en mooi versierd tot in het detail, waardoor het een bijzondere verschijning is. De inspiratie voor dit bouwwerk werd gehaald uit het oudste klooster van Tibet, namelijk het Samyeklooster. Bij deze tempel kun je het grootste houten Boeddhabeeld ter wereld vinden, met een hoogte van maar liefst 22 meter.

  1. De Confuciustempel van Qufu

Confucius heeft in de zesde en vijfde eeuw voor Christus geleefd en aan deze man is de Confuciustempel vernoemd. Het is dan ook geen taoïstische of boeddhistische tempel, zoals vrijwel alle andere tempels in China. Dit zorgt ervoor dat deze tempel, met meer dan vierhonderd kamers, zeker de aandacht trekt. Een absolute aanrader als je in China een tempel wilt bezoeken.