Backpacken in Vietnam

Vietnam ligt op het continent Azië en heeft een relatief kleine oppervlakte van 331.689 vierkante kilometer. Er wonen bijna 95 miljoen mensen in deze volksrepubliek, die officieel Socialistische Republiek Vietnam heet. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi. Wanneer je gaat backpacken in Vietnam, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze indrukwekkende hoofdstad. Het hoogste punt van het land is de Phan Xi Păng met een hoogte van 3.143 meter.

 

Wat is backpacken?

Backpacken is een bijzondere en heel basic manier van rondreizen. In principe pak je je rugzak in met alles wat je tijdens je reis nodig hebt en met deze rugtas op je rug reis je van de ene naar de andere plaats. De meeste backpackers verblijven in B&B’s en hostels, maar soms wordt er ook wel voor een nacht op een camping of bij een boer gekozen. Het principe blijft hetzelfde. Je trekt rond met alle nodige bezittingen op je rug.

Mooie plaatsen om te bezoeken in Vietnam

De hoofdstad van Vietnam, Hanoi, is toch wel een stad die je niet mag missen als je gaat backpacken in het land. Je kunt hier nog goed de communistische sfeer merken, terwijl je pure historie kunt vinden in het oude centrum. Er zijn niet heel veel unieke bezienswaardigheden in de hoofdstad van Vietnam te vinden, maar het is toch een hele ervaring om er eens rond te lopen. Een moderner en luxer vormgegeven stad is Ho Chi Minh. Deze stad stond voorheen bekend als Saigon. Hier zou je zeker een bezoek moeten brengen aan het indrukwekkende Oorlogsmuseum. Wanneer je vooral heel veel wilt doen in een stad, dan is Hoi An zeker een goede optie. Hier is werkelijk van alles te zien en te doen. Het is dan ook niet voor niets de favoriete stad van backpackers in Vietnam. In de bergen kun je de  plaats Dalat vinden, waar vooral veel sportieve recreatie te vinden is. Tot slot is er de plaats Hué, waar je diverse mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden kunt vinden.

Belangrijke bezienswaardigheden in het land

Wie gaat backpacken in Vietnam heeft heel wat plaatsen te bezoeken. Er zijn veel indrukwekkende steden, dorpen en natuurgebieden te vinden in het land. Natuurlijk kun je door heel het land prachtige bezienswaardigheden vinden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Vietnam is Phu Quoc. Dit is een eiland dat te vinden is tussen de Zuid Chinese Zee en de Golf van Thailand. De natuur is bijzonder ruig en de stranden zijn witter dan je ooit hebt gezien. Je kunt er diverse watersporten beoefenen. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis, onder meer als ‘Devil’s Island’. Er zijn dan ook diverse concentratiekampen te vinden die je kunt bezoeken. Bezoek je liever bezienswaardigheden in een moderne badplaats? Dan is een bezoek aan Nha Trang aan te raden. In dit vakantieoord vind je onder meer een lange boulevard, een prachtig strand, eindeloos veel winkels en moderne architectuur.

De kosten van backpacken in Vietnam

De kosten van backpacken in Vietnam liggen relatief laag. Het is zeker geen duur land om te verblijven als backpacker, maar de voordeligste keuze is het ook niet. Daarnaast zijn er prijsverschillen tussen Noord en Zuid Vietnam. Toch is het zo dat de prijzen ook zorgen voor het feit dat Vietnam één van de beste backpack landen is. Wanneer we kijken naar de gemiddelde kosten per 24 uur, dan komen we op een bedrag van € 6,- voor het overnachten, € 7,80 voor het eten en drinken, € 7,60 voor het vervoer en € 2,- voor het maken van excursies. Het is verstandig om per dag nog ongeveer € 3,50 te reserveren voor overige uitgaven.

Het regenseizoen in Vietnam

Het regenseizoen in Vietnam is vrij langdurig. Wanneer je het regenseizoen wilt vermijden, dan kun je het best gaan backpacken in november, december, januari, februari en maart. In het noorden en midden van het land is er een duidelijk verschil in temperaturen tussen de zomer en de winter. In de winter ligt de temperatuur tussen de 15 en de 25 graden en in de zomer tussen de 30 en de 35 graden. In het zuiden van Vietnam is de temperatuur vrij constant en ligt vrijwel altijd tussen de 30 en de 35 graden.

Hoelang is het vliegen naar Vietnam?

Wanneer je vanuit de hoofdstad van Nederland, Amsterdam, naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi, vliegt dan moet je een afstand afleggen van 8.894 kilometer. Dit betekent dat je precies twaalf uur in het vliegtuig zit. Je bent dus wel letterlijk een halve dag kwijt om in Vietnam aan te komen, maar dat is het zeker waard. Het is natuurlijk niet voor niets dat Vietnam behoort tot de mooiste backpack landen van de wereld. Voordat je gaat backpacken is het wel aan te raden om het reisadvies naar Vietnam te controleren bij de Nederlandse overheid.