Op een culturele reis naar Myanmar

Een reis naar Myanmar – Birma is een bijzondere ervaring. Je kunt er niet alleen kennis maken met eindeloos veel culturele schatten, maar er is nog zoveel meer om van te genieten. Wanneer je van plan bent om een culturele reis naar Myanmar te gaan maken, dan hebben wij ook nog wat tips voor je, zodat je zeker goed op reis gaat.

 

Een visum voor Myanmar

Natuurlijk heb je de juiste reisdocumenten nodig wanneer je een culturele reis naar Myanmar wilt gaan maken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je paspoort bij aankomst in het land nog minimaal een half jaar geldig is. Daarnaast is het hebben van een visum verplicht. Je kunt een visum aanvragen voor 90 dagen, maar hiervan mag je er officieel maar 28 in Myanmar verblijven. Het visum kan online worden aangevraagd. Wanneer je voor langere periode in Myanmar wilt verblijven, dan dient het visum te worden aangevraagd bij het consulaat van Myanmar.

Myanmar klimaat – verdeeld in drie perioden

Myanmar heeft een klimaat dat kan worden verdeeld in drie perioden. Er is een heet seizoen, waarbij de temperaturen regelmatig oplopen tot 45 graden. Wel kun je wat meer koelte verwachten in de bergen van Myanmar. Dit hete seizoen valt in de maanden maart, april en mei. Dan is er ook een koel seizoen, waarbij de temperaturen standaard rond de 35 graden uitkomen. Ook hier geldt dat het wat koeler is in de bergen. Dit seizoen valt in de maanden oktober, november, december, januari en februari. Tot slot is er het regenseizoen van Myanmar. Ook in deze periode ligt de temperatuur standaard rond de 25 graden, maar er komen veel regenbuien voor die vrij zwaar zijn. Dit seizoen valt in de maanden juli, augustus en september. Er heerst een tropisch klimaat in Myanmar.

Naar Myanmar in de beste reistijd

Juist omdat er een groot verschil in de seizoenen te vinden is in Myanmar is het goed om de beste reistijd aan te houden. Over het algemeen is het hete seizoen echt teveel van het goede voor Nederlandse toeristen. Het is gewoonweg te warm om leuke dingen te gaan doen. Daarnaast is het ook niet prettig om in het regenseizoen naar Myanmar te gaan, vooral omdat de buien toch wel van ernstige aard kunnen zijn. Om verzekerd te zijn van aangenaam weer is het goed om de reis naar Myanmar te plannen in november, december, januari of februari.

Myanmar bezienswaardigheden

Onder de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Myanmar vinden we op de eerste plaats de Schwedagon Pagode. Dit is de grootste tempel die er in Myanmar te vinden is, in het zuiden. Ook de Gouden Rots pagode in Yaikhtiyo is zeker de moeite waard. Deze pagode is te vinden op een eivormige met bladgoud bedekte rots. Eén van de meest bijzondere monumenten van het hele continent Azië is te vinden in Myanmar, namelijk Bagan. Hier kun je maar liefst 2270 tempels, paleizen en pagodes bewonderen. Tot slot mag een bezoek aan het Inle Meer niet ontbreken. Hier ontmoet je de traditionele minderheidsvolken.