Rondreis door Amerika

Een rondreis door alle staten van Amerika heb je niet zomaar in een week gemaakt natuurlijk. Wanneer je in Amerika de staten allemaal zou willen bezoeken, en er ook de tijd voor wilt nemen, dan mag je er wel een jaar voor uittrekken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een rondreis door de staten van Noord Amerika te maken, langs de oostkust van Amerika of de westkust van de Verenigde Staten. In Amerika kan alles!

Met de auto naar Amerika?

Met de auto naar Amerika is niet onmogelijk, maar aan te raden is het wellicht ook niet. Je moet wel heel erg van autorijden houden wil je dit eind af willen leggen met de auto. Wel is er in 2015 eens een idee geopperd door Rusland om een snelweg te maken tussen de Verenigde Staten en Londen. Met de auto naar Amerika zou dan een stuk eenvoudiger worden, maar dan nog zouden we wel kijken naar een snelweg met een lengte van 20.000 kilometer. Amerika is wel een land dat je vaak het beste met de auto kunt gaan verkennen. Er zijn meerdere Nederlandse autoverhuurbedrijven te vinden in de Verenigde Staten waar je een auto kunt huren voor je rondreis door Amerika.

De mooiste plekken van de USA bezoeken

Als je de mooiste plekken in Amerika wilt bezoeken, dan kun je het best een vaste route volgen met de auto. Wanneer we kijken naar de beste Amerika tips, dan zien we dat de Parkway route toch wel op de eerste plaats staat. Als je deze route volgt, dan kom je echt langs de mooiste plekken van de USA. Deze route voert je onder meer langs / door Washington DC, Blue Ridge Parkway, Amish Country en het populaire New York. Deze route loopt langs de oostkust van de Verenigde Staten, maar er zijn natuurlijk ook geweldige roadtrips te maken langs de zonnige westkust van Amerika.

Wijs op reis naar Amerika

Wie wijs op reis wil naar Amerika doet er altijd goed aan om het reisadvies van de Nederlandse overheid te raadplegen. Op dit moment gelden er geen bijzonderheden en is er ook geen negatief reisadvies naar de Verenigde Staten afgegeven. De afstand tussen Amsterdam en Washington DC bedraagt 7.842 kilometer en dit betekent dat je ongeveer 8 uur in het vliegtuig zit om op deze Amerikaanse luchthaven te landen. Amerika is een federale republiek op het continent Noord Amerika.