Een zonvakantie in Cambodja

Wie in Cambodja een strand wil bezoeken voor een heerlijke zonvakantie heeft een ruime keuze, want de mooiste stranden van Cambodja liggen voor je klaar. Er zijn diverse stranden te vinden in dit land die je voor de rest van je leven niet meer zult vergeten. Natuurlijk hoeft een zonvakantie in Cambodja niet alleen maar in het teken van stranden te staan. Je kunt er ook de meest indrukwekkende plaatsen bezoeken, zoals natuurlijk ook Phnom Penh in Cambodja. Het inspirerende en moderne Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en mag zeker niet overgeslagen worden als je hier de vakantie viert. Wij geven je nog enkele tips voor Cambodja reizen om je vakantie op een leuke manier vorm te geven.

 

Een bezoek aan Koh Rong

Het tropische eiland Koh Rong lijkt model te hebben gestaan voor vele ansichtkaarten. Dit eilandje is een waar paradijs. Je kunt op de boot stappen in de plaats Sihanoukville en gaan genieten van de kraakheldere zee, de wuivende palmbomen en het fijne zand. Dit eiland biedt je gegarandeerd het gevoel van pure ontspanning zoals je dat nooit eerder hebt ervaren.

 

 

Het Achtste Wereldwonder

Het Achtste Wereldwonder is in Cambodja te vinden. Dit is namelijk tempelcomplex Angor Wat. Zeker bij het zonsopkomst of –ondergang is dit bouwwerk een spektakel om te zien. Nergens op de wereld is een religieus bouwwerk te vinden dat groter is dan dit prachtige tempelcomplex. Het zal je zeker verbazen.

 

Een ontdekkingstocht door de natuur

Als je op vakantie in Cambodja bent, dan zullen je enkele zaken opvallen. Zo zal het je opvallen dat iedereen er wel heel erg jong uitziet. Dit zijn we in Nederland niet gewend, waar we sterk te maken hebben met vergrijzing. In Cambodja is meer dan de helft van de bevolking jonger dan 25 jaar. Een ander iets dat je zal opvallen is wel dat dit land een indrukwekkende natuur heeft en veel mensen verwachten dit niet in een land als Cambodja. Ratanakiri en Mondulkiri zijn de twee provincies die kunnen worden omschreven als het meest natuurrijk, maar door heel het land zijn mooie stukjes natuur te vinden. Het land staat onder meer bekend om de grote hoeveelheid grote en kleine watervallen. Daarnaast zijn er jungles, mangrovebossen en bijzondere bergplateaus.

Praktische informatie over Cambodja

De beste reistijd naar Cambodja is in de maanden januari, februari, maart, april, november en december. In deze maanden kun je uit gaan van een fijn klimaat. De overige maanden vallen binnen het regenseizoen van het land en in deze maanden is het risico op overstromingen vrij groot. Je hebt een visum voor Cambodja nodig, welke je tegenwoordig online aan kunt vragen. Het is ongeveer 11,5 uur vliegen naar Cambodja. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt 9.546 kilometer. Als laatste van onze tips voor Cambodja reizen willen we je graag wijzen op het controleren van het reisadvies naar Cambodja. Het reizen naar bepaalde gebieden wordt vaker ontraden, waardoor het goed is om dit te checken voorafgaande aan je vakantie.