De mooiste natuurparken van Canada

Canada heeft een prachtige natuur om van te genieten wanneer je in het land verblijft. De natuurparken in Canada worden jaarlijks door miljoenen toeristen bewonderd en dat is zeker niet vreemd. Veel mensen kiezen ervoor om te reizen met een camper in Canada, zodat meerdere indrukwekkende natuurparken kunnen worden bezocht. Natuurlijk zijn de Canada watervallen, ook wel bekend als de Niagara watervallen, een absoluut toppunt. Toch is er nog veel meer te ontdekken in dit prachtige land.

 

De Toronto Niagara Falls

Je kunt vanuit Toronto de Niagara Falls bezoeken. De Niagara Falls zijn te vinden op de grens met Amerika en twee van de drie watervallen worden gezien als Amerikaanse watervallen. Toch is die van Canada het grootst en liggen de Niagara watervallen voor het grootste deel op dat grondgebied. De waterval die tot Canada behoort wordt ook wel de Canadian Falls genoemd of de Horseshoe Falls. Maar liefst 90 procent van het Niagara water valt van deze waterval in Canada en slechts 10 procent valt van de American Falls. Je kunt vanuit Toronto de Niagara Falls bezoeken bij Ontario. Deze waterval heeft een totale breedte van 671 meter en het water valt er met een snelheid van 32 kilometer per uur naar beneden.

Het Jasper National Park

Het Jasper National Park is een absolute aanrader wanneer je door Canada reist om de mooiste natuurparken te gaan verkennen. Dit nationaal park staat vooral om de Colombia Icefield Gletsjers bekend. Veel toeristen komen naar dit gebied voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Er zijn maar liefst 86 afdalingen te vinden in Marmot Basin in dit park. Je kunt er ook zeker wilde dieren bewonderen. In dit natuurpark in Canada komen onder meer elanden, wolven en beren voor.

Het Cape Breton Highlands National park

Dit nationaal park is fantastisch voor iedereen die in alle rust van de natuur wil genieten. De mooiste wandelroutes zijn aangelegd in het Cape Breton Highlands National Park, dat ieder jaar tussen mei en november bezocht kan worden. Je kunt 26 verschillende routes volgen, waaronder de Skyline Trail en de Middle Head Trail. De meeste wandelroutes zijn goed te bewandelen in een paar uur tijd en dan hoef je zeker niet stevig door te stappen. Je kunt echt van de omgeving genieten, aan de kust en over de indrukwekkende hoogvlaktes in dit nationaal park.

Het beroemde Banff National Park

Het Banff National Park is zonder twijfel het meest populaire nationaal park van Canada. Het is dan ook het nationaal park dat het oudst is van alle natuurparken in Canada. Dit natuurgebied is vooral erg populair door de aanwezigheid van The Valley of the Ten Peaks of Twenty Dollar View. Van heel het land is dit het viewpoint, ofwel het uitzichtpunt, dat het meest op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Dit nationaal park heeft werkelijk alles, van rustige meren tot gletsjers en van uniek groen hier en daar tot dichte bossen. Je kunt je er absoluut vermaken tussen de meest prachtige stukjes natuur. Er zijn meerdere wandelpaden in het gebied aangelegd die je kunt volgen. Er is ook een pad van slechts 300 meter, genaamd de Rockpile Trail, en deze brengt je naar The Valley of the Ten Peaks of Twenty Dollar View.

Het Pacific Rim National Park

Last but not least: het Pacific Rim National Park. Dit prachtige park wordt gevormd door een natuurgebied dat zorgt voor de verbinding tussen de oceaan en de regenwouden. Je kunt dit indrukwekkende natuurpark van Canada vinden aan de westkust. Het mooie van dit park is wel dat je van zowel regenwoud als de oceaan kunt genieten, waardoor je ook zeker zeedieren kunt bewonderen wanneer je geniet van de natuur. Een kijkje op zee kan genoeg zijn om een walvis in het vizier te krijgen en dat is toch wel een heel bijzondere erv  aring. Daarnaast zijn er fjorden, bergen en bossen te vinden en kunnen er diverse watersporten worden beoefend aan Long Beach.