10 Hoogtepunten van Egypte

Het Egypte van vandaag is ideaal voor Nederlandse toeristen. Er zijn tal van redenen te noemen om het land aan te doen voor een fijne vakantie. Egypte is een land met veel bezienswaardigheden, mooie stranden, leuke winkels en vriendelijke mensen. De oppervlakte van Egypte bedraagt 1.001.449 vierkante kilometers en er zijn ruim 82 miljoen inwoners om je te verwelkomen. Wij geven je de 10 belangrijkste redenen om Egypte te bezoeken.

 

  1. De mooiste piramides van Egypte

Egypte staat natuurlijk in het teken van de piramides. Er zijn eindeloos veel bijzondere exemplaren te vinden. Je zou zeker eens een bezoek moeten brengen aan de piramides van Gizeh, de piramides van Sakkara en de piramides van Aboesir.

 

 

  1. De meest beroemde plaatsen in Egypte

Egypte kent veel grote steden die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Onder de meest beroemde plaatsen vinden we onder meer Tanta, Minya, Banha, Qina, Hurghada en Mallawi.

 

  1. De mooiste stad van Egypte

Cairo wordt toch wel gezien als de mooiste stad van Egypte. Daarnaast behoort deze prachtige stad ook zeker tot de meest bezochte toeristische plaatsen van het land.

 

 

  1. De meest inspirerende tempels van Egypte

Een bezoek aan een Egyptische tempel mag natuurlijk niet ontbreken aan je reis in dit land. Het tempelcomplex van Dendera, met de Hathortempel, en de Tempel van Hatsjesoet mag je zeker niet missen.

 

 

  1. De belangrijkste bezienswaardigheden in Egypte

Er zijn veel mooie bezienswaardigheden te vinden in Egypte. Zeker in de plaats Gizeh, waar je ook piramides vindt, kun je veel bewonderen. Denk aan onder meer de Sphinx van Gizeh en het Necropolis van Gizeh.

  1. Het zonnige klimaat van Egypte

Het klimaat van Egypte is erg zonnig, met soms extreme hitte overdag. Niet iedereen houdt hiervan natuurlijk, maar echte zonaanbidders kunnen zich er goed in vinden. In de zomer wordt het gemakkelijk 45 graden, maar in de avond koelt het wel sterk af, naar gemiddeld 15 graden.

 

  1. De gastvrijheid van Egypte

De Egyptische bevolking is zeer gastvrij. In de toeristische gebieden moet je wel goed tegen verkooplieden kunnen, want zij doen er alles aan om je te overtuigen om spullen van hen te kopen.

  1. Ontspannen in de sfeer van Egypte

Egypte is een land waar over het algemeen een ontspannen sfeer heerst. Je zult dan ook niet veel moeite ervaren om echt te ontspannen tijdens je welverdiende vakantie.

 

 

  1. De luxe hotels van Egypte

In het land zijn vooral veel luxe, moderne en grote hotels te vinden. Er zijn meer grote hotels dan kleinschalige accommodaties. Je zit er dan ook vaak met veel andere Nederlanders in het hotel.

  1. De gezellige markten van Egypte

De lokale wekelijkse markten in Egypte zijn zeker de moeite waard. Hier kun je ook de leukste souvenirs voor thuis vinden.

TIP: Ga zeker op reis naar dit geweldige land dat in de continent Afrika ligt!