Op vakantie naar Colombia

Je denkt niet zomaar aan Colombia als vakantieland. Dit is nu niet direct het meest voor de hand liggende land om de vakantie te gaan vieren, maar het is zeker wel een indrukwekkend land om eens te bezoeken. De stranden van Colombia zijn ronduit rustgevend. Het zand is fijn en zacht, de omgeving is groen en het water is op veel plaatsen zo helder dat je tot aan de bodem kunt kijken. Als Nederlander in Colombia wordt je door de bevolking vriendelijk benaderd, zeker in de dorpen, waar men een gastvrije instelling heeft. Je voelt je zeker welkom in dit land.

 

Informatie over Colombia

Colombia ligt in Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van ruim 1,1 miljoen vierkante kilometer. Er wonen bijna 47 miljoen mensen in Republiek Colombia. De Pico Cristóbal Colón en Pico Simón Bolívar vormen het hoogste punt van het land, met een hoogte van 5.700 meter. De hoofdstad van Colombia is Bogota. Wanneer je vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Colombia wilt vliegen, dan leg je een afstand af van 8.858 kilometer. Je doet er ongeveer 11 uur en 15 minuten over om er te komen per vliegtuig. De tijd in Colombia is anders dan in Nederland. Het land heeft geen zomertijd of wintertijd. Wanneer wij de zomertijd hebben, dan is het 7 uur vroeger in Colombia. In onze wintertijd is het er 6 uur vroeger dan bij ons. Het is verstandig om voorafgaande aan de reis het reisadvies naar Colombia te controleren bij de Nederlandse overheid. Er geldt regelmatig een negatief reisadvies voor Colombia, vooral voor bepaalde delen van het land.

 

 

Het klimaat in Colombia

Colombia heeft verschillende hoogten in het landschap, waardoor het ook zo is dat je van verschillende temperaturen kunt genieten in het land. Wanneer je je op de toppen van de Andes bevindt, waar je op een hoogte van meer dan 3.000 meter staat, dan ligt de temperatuur vanzelfsprekend het laagst. Op de hoogten tussen de 2.000 en 3.000 meter heerst een gemiddelde temperatuur tussen de 12 en de 17 graden. Ongeveer zes procent van het land ligt op deze hoogte. Ongeveer 9 procent van het land ligt op een hoogte tussen de 1.000 en de 2.000 meter en hier heb je te maken met een gemiddelde temperatuur die ligt tussen de 17 en de 24 graden. Maar liefst 83 procent van het land ligt lager dan duizend meter en hier kun je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 23-25 graden. Langs de kust heeft Colombia een tropisch klimaat en in de rest van het land heerst een gematigd klimaat.

 

 

Klimaat reistips Colombia

Er zijn natuurlijk eindeloos veel reistips voor Colombia reizen, maar met het oog op het klimaat is de beste reistip toch wel om niet naar het land te reizen in maart, april, mei en juni. Ook in de maanden oktober, november en december is het niet aan te raden om het land te bezoeken. In deze zeven maanden heerst het regenseizoen, waardoor je hier behoorlijk wat last van kunt hebben. Als Nederlander in Colombia wil je toch wel kunnen genieten van een lekker zonnetje tijdens je vakantie in Colombia.

 

 

De hoofdstad van Colombia

In de zestiende eeuw werd de basis gelegd voor wat nu de hoofdstad van Colombia is, namelijk Bogota. Bij de oprichting was het slechts een dorpje, door de Muisca Indianen opgebouwd, maar Bogota is door de jaren heen door blijven groeien en nu mag het zich de hoofdstad van Colombia noemen. Wanneer je op vakantie naar Colombia gaat, dan is het zeker aan te raden om de hoofdstad eens te be zoeken. Je kunt er vooral veel hoge bouwwerken vinden, maar ook de koloniale stijl is er nog zeker terug te vinden. Het oude stadsdeel ‘La Candelaria’ is absoluut de moeite waard, maar ook de ‘Casa Museo Quinta De Bolívar’ is zeker een kijkje waard. Dit was in het verleden de woning van Simon Bolivar. Als je naar de Plaza de Bolivar gaat, dan kun je hier ook een indrukwekkende kathedraal vinden, namelijk de ‘Catadral Primada de Colombia’. Ga jij vooral op vakantie naar Colombia om lekker te shoppen? Ook dan is Bogota ideaal, want er zijn maar liefst een ruime 200 winkelcentra te vinden.

 

 

Een onvergetelijk bezoekje aan Zipaquirá

Zipaquirá behoort tot de meest bijzondere steden van Colombia, vooral omdat je hier een bezoek kunt brengen aan een kathedraal die in een zoutmijn in gebouwd. Deze kathedraal, de Catedral de Sal de Zipaquirá, doet momenteel dienst als museum. Je kunt er prachtige zoutsculpturen bewonderen, maar er zijn ook diverse exposities en kunstwerken te vinden. De kathedraal is dan ook niet zo zeer meer een religieus gebouw, maar er wordt zeker wel een bijzondere sfeer gecreëerd, vooral met aparte lichteffecten. Je kunt deze kathedraal vinden in Parque de la Sal, centraal in de stad Zipaquirá.

 

 

De dinosaurussen van Villa de Leyva

Villa de Leyva is een kleinschalig stadje dat aan de noordzijde van de hoofdstad van Colombia ligt. Dit stadje staat vooral bekend om de indrukwekkende bouwwerken in koloniale stijl, maar er zijn ook veel overblijfselen van de Muisca Indianen te vinden. Wanneer je deze stad binnenloopt, dan lijkt het alsof je jaren terug in de tijd wordt geslingerd. Dit wordt nog versterkt door de aanwezigheid van een heus dinosaurussenpark. Een bezoek aan dit bijzondere park is zeker aan te raden. Daarnaast kun je er een bezoek brengen aan een  struisvogelboerderij en er zijn meerdere kunstgalerijen te vinden.