Op reis naar Malediven

De Malediven is een islamitisch land dat uit eilanden bestaat. In totaal worden 88 van deze eilanden gezien als toeristeneiland. Van al deze eilanden zijn er slechts 9 die groter dan twee vierkante kilometer zijn. Op vakantie naar de Malediven is het goed om er rekening mee te houden dat het weekend niet op zaterdag en zondag valt, maar op vrijdag en zaterdag.

Praktische informatie over reizen naar de Malediven

De Malediven liggen in werelddeel Azië en is het laagste land op de aardbol. Dehoofdstad van de Malediven is Malé, waar ook de luchthaven te vinden is. Het klimaat op de Malediven kan worden omschreven als tropisch, waardoor het er heel het jaar rond ongeveer 30 graden is. Het weer op de Malediven in juni is dus vrijwel gelijk aan het weer in december. We hebben de eilanden te maken met een regenseizoen. De beste reistijd voor de Malediven is in januari, februari, maart, april en december. Op de Malediven wordt de taal Dhivehi gesproken, maar de meeste inwoners spreken ook goed Engels.

Malediven – hoe lang vliegen?

Tussen Amsterdam en het vliegveld van de Malediven in Malé zit een afstand van bijna 8.200 kilometer. Hiermee is het ongeveer 11,5 uur vliegen. Er bestaat een tijdverschil tussen de Malediven en Nederland. Op de Malediven kennen ze geen zomertijd of wintertijd. In de zomer is het op de Malediven 3 uur later dan bij ons en wanneer wij leven in de wintertijd, dan is het daar 4 uur later.

Tips voor je vakantie op de Malediven

Op de Malediven zijn prachtige bezienswaardigheden  te vinden. Absolute aanraders zijn onder meer een bezoek aan de Malé Friday Mosque, Villingili, Hulhumeedho, het Nationaal Museum en het Islamic Centre. Natuurlijk zijn er ook veel stranden te vinden. Eén van de mooiste stranden van de Malediven is het Hulhumalé.