Reizen naar Nepal

Reizen naar Nepal

Reizen naar Nepal zijn altijd inspirerend, vooral omdat het land zo bijzonder is. De ligging van Nepal op de kaart is precies tussen India en China in. Aan de noordzijde v an het land, de kant van China, is het Himalaya gebergte verantwoordelijk voor het bepalen van het landschap. Op de kaart van Nepal is ook duidelijk te zien dat dit gebergte een rol speelt in de vormgeving van het land, dat kan worden omschreven als bijzonder natuurrijk.

 

Natuur en dieren in Nepal

De dieren van Nepal hebben een prachtige natuurrijke omgeving om in te leven. Het is dan ook niet vreemd dat Nepal dieren heeft die je zeker niet overal tegenkomt. Je vindt er onder meer neushoorns, sneeuwluipaarden, beren, jakhalzen, herten, olifanten, apen en Bengaalse tijgers. Ook zijn er meer dan 800 vogelsoorten te vinden. Wanneer we kijken naar de natuur, dan zien we een kleine 7.000 soorten struiken, bomen en bloemen. De rododendron is de nationale bloem van het land en staat in maart en april in bloei. Je kunt de mooiste natuur vinden in de Nationaal Parken. Het Nagarjun Bosreservaat wordt gezien als het mooiste natuurgebied.

Handige informatie voor je reizen naar Nepal

Uiteraard is Nepal een heel ander land dan Nederland. Het is dan ook goed om rekening te houden met een aantal zaken. Nepal ligt in Azië. Hierdoor is de tijd in Nepal GMT (Greenwich Mean Time) + 5 uur en 45 minuten. Tijdens je vakantie in Nepal is het goed mogelijk dat je een aantal keren te maken krijgt met het uitvallen van stroom. Niets om je zorgen over te maken, want dit gebeurt regelmatig. Voor je gezondheid is het verstandig om alleen water te drinken uit flessen en niet uit de kraan. Je betaalt met de Rupee, maar tijdens een rondreis door Nepal kun je ook een American Express creditcard gebruiken.

Het klimaat in Nepal

Door de moesson in Nepal heeft het land te maken met een droog seizoen en een nat seizoen. Van oktober tot en met de maand mei heb je er te maken met een droog seizoen en van juni tot en met september heerst er het natte seizoen. De beste reistijd naar Nepal is buiten het regenseizoen om, vooral omdat de moessonregens vaak extreem zijn en hele delen van het land onder water zetten. In mei en juni kent Nepal de hoogste temperaturen. Deze maanden worden dan ook gezien als de echte zomer in het land. Het is altijd aan te raden om het reisadvies naar Nepal te raadplegen voorafgaande aan het boeken van een vakantie naar of rondreis door Nepal.